El PP de Gata de Gorgos aconsegueix una baixada d’IBI per al 2019 i re...

Foto El PP de Gata de Gorgos aconsegueix una baixada d’IBI per al 2019 i reprova a l’Alcaldessa.

 El plenari del dimarts 30 de gener de 2018 va mostrar la realitat a l’Ajuntament de Gata: Compromís està sols front al govern de Gata i ara ho comproven.

 

Un dels punts àlgids i calents del plenari era la resposta a una al.legació que va haver a l’acord plenari pres en octubre i que manava baixar l’IBI. Aquesta única al.legació, presentada el 19 de desembre pel mateix grup Compromís no va ser acceptada després d’una dura intervenció per part dels Populars, on la portaveu Maite Signes va remarcar el poc talant i les maneres dictatorials de l’equip de Govern.

 

Com van afirmar el populars, haver de contestar ara l’al.legació, quan ja ha passat el termini per a aplicar la baixa per al present any, és fruit de la gestió malintencionada de Compromís, què, legalment va presentar l’escrit però el darrer dia de fer-ho, el 19 de desembre, a fi de passar dies i així poder “no entrar a temps”. L’al.legació no va ser acceptada perquè no es podia sostenir, no quantificava inversions, i les allí presents sobrepassaven la quantitat de gairebé 162000€ que era la rebaixa fiscal sobre un pressupost prorrogat des de 2016.

 

Sra Alcaldessa, aquest "Quantitat econòmica  s'ha d’assumir en un pressupost., però com que portem dos anys prorrogant-lo.... així no es pot treballar ".

 

Amb els vots en contra de la seua aprovació per part de PP i PSOE, aquesta al·legació no va ser acceptada, donant així tràmit a l'expedient de baixada, que gràcies a la mala gestió del govern no serà efectiva fins al 2019.

 

Tanmateix, la portaveu del PP, Maite Signes, va recalcar la manca democràtica i d'entesa que Compromis ha demostrat donant llargues al tema de la baixada de l'IBI des de fa dos anys.

 

A més, el plenari va comptar amb un altre punt important, una reprovació a l’Alcaldessa que el grup municipal del PP va fer a fi de mostrar a tots els veïns qui és i com treballa la màxima autoritat local. Aquesta reprovació va mostrar com la sra Mengual incompleix reiteradament acords plenaris, com té una actitud antidemocràtica i pasotista on “o conmigo o contra mi”, i a més va reflectir la seua realitat, té poca o cap capacitat de negocació en la recerca d’acords amb els grups en oposició i a més tot funciona a colp de decret, deixant així plenaris buits de continguts.

 

La reprovació també va mostrar, una vegada més, la disponibilitat del Partit Popular a treballar pel bé del poble i buscar consens i acords amb qualsevol força política sempre què es mire pel bé de Gata.

 

La resposta, com no, va ser la pataleta a la crítica rebuda, una acusació per part de Mengual on "dubte que estos del PP vulguem res de bo per a Gata”, i la reiteració de “amb el Partit Popular MAI, MAI, MAI aplegarem a acords.

 

En resum i citant paraules de l’equip de Govern: “al poble no se l’enganya”... i això és el que Compromís per Gata ve fent des de la seua presa de possesió el juny de 2015.

Comparte la noticia